Не допускаме в училищните сгради да се събират ученици за курсове или други извънкласни форми. Там, където някой директор позволи това – ще освободи работното си място. Това заяви началникът на Регионалното управление по образование Виолета Илиева след заседание на Общинския щаб в Бургас за борба с коронавируса.

Вече всички ученици в Бургаска област са във ваканция със заповеди на кметовете на 13-те общини.

„За обезпечаване на учебното съдържание са създадени електронни платформи за всяко училище за контакт с учениците и родителите за осъщестяване на дистанцонни консултации и упражнения и всичко, което е свързано с досега взетото учебно съдържание. Няма да се вземат нови методични единици от учебния план. В събота и неделя директорите ще бъдат на работа по телефона, в работна среда и за понеделник всички платформи трябва да бъдат готови. По отношение на отпуските на учителите - този, който желае да работи по този начин, а всички са квалифицирани за това, ще трябва да работи минимум 5 часа. Където няма интернет и техника, материалите ще се разпространяват на хартиен носител“, каза Илиева.

Тя посочи, че учениците са прибрани и напомни, че трябва да се спазва строг личен режим. В момента щабът взема решение за работата на детските градини.