Кметът на Малко Търново Илиян Ян(ев излезе с призив към хората във връзка с ограничаването на евентуалното разпространение на коронавируса в България. В него се казва:

Скъпи приятели,
всички вече сте чули новините от снощи във връзка с броя на болните от Коронавирус в България.
Така сме устроени сякаш все да мислим, че мечката ще си играе в двора на съседите без това да ни засегне по никакъв начин.
И много обичаме да бъдем заедно, в добро и лошо... Пенсионерските ни клубове са като читалища, децата и внуците ни се връщат всяка седмица, всяка ваканция, защото искат да бъдат тук...
И с това сме различни- защото сме общност!
Сега обаче, скъпи странджанци, трябва да проявим лична отговорност! Не само към себе си, но и към своите близки, приятели, колеги, съседи, съграждани!
Светът и България са изправени пред невиждано досега предизвикателство. Ние, като отговорни хора, не можем да не бъдем съпричастни към мерките за предпазване и ограничаване на контактите, които са валидни за всички навсякъде!
Знаете, най-възрастните са най- уязвими и потърпевши от този вирус!
Обезпокоен съм силно, защото в нашия край населението е застаряващо, а опасността за възрастните е най-голяма и изходът е летален в повечето случаи!
За да се предпазим всички, моля ви, ограничете всички събирания по клубове, заведения, институции! Ако не е наложително и спешно ограничете посещенията при личния лекар!
Обръщам се и към всички деца, които сега ще се върнат в Малко Търново поради започващата от днес вирусна ваканция- не посещавайте своите баби и дядовци, своите близки възрастни хора! Бъдете отговорни и дисциплинирани, в крайна сметка става въпрос за хората, които обичаме!
Използвайте маски, дезинфектанти, мийте ръцете си!
Ако имате съмнения, че вие или някой близък е заболял, незабавно се обадете на 112! Не бива да се отлага с надеждата, че ще мине или че не е точно корона вирус!
Пазете живота си!
Пазете близките си!
Пазете се!