„Шофьорът, който прегази детето ми, е с двойно гражданство и всеки момент може да избяга в Турция. Няма да е първият, нито последният, който го е правил. За мен за двойно убийство да лежи вкъщи, нашите близки да са в гроба - не е нормално”, заяви пред Нова тв Мария Тодорова- майката Тодор, който е един от двамата шофьори, загинали по време на тежката катастрофа на изхода на Бургас в посока Созопол. На 28 февруари автобус прегази младия мъж и кметицата на созополското село Присад Ванча Байлова, докато двамата оглеждали щетите по колите си след лека катастрофа на пътя. Покрай тях преминал автобус с чуждестранна регистрация. Шофьорът на автобуса ударил една от спрелите коли, помел и двама от водачите, които загинаха на място. Бургаският окръжен съд реши, че шофьорът на автобуса, помел двама на пътя между Бургас и Созопол, ще получи мярка „домашен арест” до приключване на делото. Близките на загиналите протестират, защото се опасяват, че шофьорът може да избяга в чужбина и случаят да приключи без присъда.

Десетки почернени хора се бяха събрали пред дома на Тодор в село Росен днес.

Майка му Мария заяви, че никой не се е свързал с тях за инцидента. Те разбрали от медиите сутринта. „Тръгнахме да го по болници, по участъци. Никой не ни е потърсил досега“, каза почернената жена.

Сред хората беше и шофьор, минал 5 минути преди автобуса да прегази двамата водачи, излезли на пътя.

„Когато минах, излизайки от кв. „Меден рудник”, видях автобус на аварийни. Когато наближих, видях в лявата лента и автомобил. Жената говореше по телефона, момчето беше до нея. Имаше видимост на около 100 метра, но там е неосветен участъка. Когато наближих, видях, че има хора на платното. Имах време за реакция. Не мога да си обясни как колегата не е успял да реагира”, коментира Николай.