Фирма – фантом затрупала с отпадъци Атанасовското езеро. Кметът: Разчитам на органите на реда за идентифицирането на реалния собственик

img

Кметът на Бургас Димитър Николов настоя за спешна намеса на органите на реда за идентифицирането на реалния собственик на фирмата, която затрупа с гуми природния резерват Атанасовско езеро и създаде реална опасност за екологична катастрофа. Николов, след сигнали на природозащитници, вчера отиде директно на мястото и с очите си се убеди в огромния мащаб на замърсяването.

„Видях огромни количества изхвърлени гуми от всякакъв калибър – от автомобили, камиони, трактори, тежкотоварна специализирана техника… Това показва, че този, който е извършил това екологично престъпление, се занимава с този род бизнес“, каза днес пред журналисти Димитър Николов.

Проверката установила, че собственик на терена е частна софийска фирма с фалшив адрес на регистрация.

„За съжаление, няколкото ни сигнала към РИОСВ Бургас, въпреки тяхното заострено внимание не успяха да намерят собственика на терена. На адреса отричаха да има такъв представител. Затова, според нас, трябва да се намеси главният прокурор“, заяви Николов.

Гумите са струпвани в района нощем, по полски път. Използван е достъпа, който общината осигурила с изграждането част от пътя към пречиствателната станция и така тежкотоварна техника е превозвала гумите в резервата.

Става въпрос за организирана дейност. Вероятно е имало и хора, които са наблюдавали, за да сигнализират при евентуално пристигане на органи на реда. Разчитам на властите за съдействие, за да може нарушителят да бъде установен бързо, а замърсяването-премахнато за негова сметка“, подчерта Димитър Николов.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Има ли коронавирус в Бургас?

Задържан за 2 кг. кокаин в Бургас

Богоявление 2020