Напрежение в Камено против изграждане на крематориум, инвеститор и местни жители застанаха един срещу друг

img

Инвестиционно намерение за изграждането на крематориум на 1 км. Камено разпали напрежение сред местните жители. Хората са пред Общината един час преди обявеното за 9 часа обществено обсъждане.

„Нямаме нужда от този крематориум. Смятате ли, че нормален инвеститор ще стъпи в този град след тези пари. Камено няма нужда от този крематориум. За вас това са бройки, от които ще печелите. Ние не се аборигени.“, казаха пред Нова тв хората, които са против проекта. Те са иницииали подписка, която са подкрепили 1400 души.

„Точно след един час предстои обществено обсъждане на тази тема. Недоволството на хората е, защото са незапознати. Плюсовете за община Камено ще бъдат разяснени. Това инвестиционно намерение не е екологичен замърсител, има икономически аспекти, с които инвестицията е полезна. Това са 3,5 мл. евро. Ние също разполагаме с подписи на хора, които са „за“, като те са 450.“, каза инвеститорът Киров.

Заемам позицията на закона и на гражданите. Има много хора, които са против и много, които са за. По-голяма част от жителите на Камено са се разписали в подписката. Администрацията, освен да изпълнява законите, нищо друго не може да направи.“, каза кметът Жельо вардунски, който също е на място.

1 коментар

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

1 Коментар

  •  
    Симеонов
    2020-01-28 09:46:24

    За са само Кмета и зам кмета, защото са обещали от първия мандат!

Най-новото

Актуални теми

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас

Битката на Жана за 11 годишния Борислав