Според китайския хороскоп, на 25-и януари настъпва годината на Белия метален плъх – животното, което ще промени доста съдби. Какво да очакваме, разказва астрологът Петя Георгиева.

Животното ще властва до 11 февруари догодина, когато ще отстъпи мястото си на Бика, който също ще е бял. Според специалиста, той ще довърши онова, което е започнала Мишката (Плъхът) и ще подготви почвата за идването на енергичния Тигър.

Защо плъхът е с бял цвят?

Цветът на Мишката (Плъха) се свързва с метала, който носи качества като твърдост, упоритост и решителност. По думите на Георгиева, хората, които ги притежават, ще постигнат целите си много по-лесно от останалите.

„Белият цвят от своя страна символизира чистотата, което подсказва, че трябва да се освободим от мрачните си мисли и да сме чистосърдечни. За предпочитане е белият, сребристият и гълъбовосивият цвят да присъстват ежедневно в облеклото и аксесоарите ни, макар и в дребни елементи“, съветва астрологът.

Кои са положителните качества на Плъха?

Докато западните цивилизации не тачат Мишката като животно, в източните тя е едно от 12-те небесни създания, които Буда избира. С животното започва всеки 12-годишен цикъл.

Реализъм, трезво мислене, хитрост, последователност и адаптивност са присъщи на Белия метален плъх. Освен това той е талантлив, прозорлив и любвеобилен. Благодарение на тези си качества той постига успех там, където другите се провалят. Той не толерира високомерността и обича да прави всичко без да вдига много шум.

източник https://www.dnes.bg/