„Успяхме да защитим 27 проекта за изграждане на достъпна среда в сгради, където живеят хора с двигателни проблеми. Благодарение на тяхната активност, вече са монтирани съоръжения за достъпност на седем адреса, предстоят още 20 до няколко месеца”, съобщи кметът Димитър Николов.

В жилищните сгради вече са изградени рампи, които позволяват количките на хората с увреждания да бъдат сваляни и прибирани много по-лесно в апартаментите. Досега тази дейност се извършваше на ръка от близките на нуждаещите се от помощ и подкрепа граждани.

Очаква се през 2020 година програмата на Министерството на труда и социалната политика отново да бъде отворена за кандидатстване. Тя дава възможност за изграждането на съоръжения, които да осигурят възможност на хората с двигателни проблеми да водят по-активен начин на живот.

„Имаме готовност да помогнем с изработването на проектите и да съдействаме за попълването на документите за кандидатстване и на други наши съграждани, които живеят в недостъпна среда. Ще оповестим условията веднага след отварянето на програмата”, съобщават от община Бургас.