Двама мъже получиха осъдителни присъди по дело за ужасяващо убийство. По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен е наложено наказание от 20 години затвор на Пламен П. и 15 години затвор на Иван М. Те са обвинени, че на през март миналата година в новозагорското село Езеро убили 54-годишен мъж. Според обвинението убийството е извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост.

По време на разследването е установено, че подсъдимите и пострадалият се събрали в дома на Пламен П., за да пият алкохол. В един момент от вечерта се скарали. Повлиян от изпития алкохол и от възникналия скандал Иван М. взел метална водопроводна тръба, която се намирала в стаята, където били тримата мъже. Иван М. използвал тръбата, за да нанесе удари в гърба на пострадалия. След това тръбата била взета и от Пламен П., който ударил с нея пострадалия в главата. Двамата подсъдими започнали да си разменят тръбата и да удрят с нея пострадалия. Едновременно с това го ритали и в гърдите. Тези действия продължили около 30 минути, като в рамките на това време подсъдимите спирали да си почиват. След като прекратили побоя подсъдимите видели, че пострадалият едва диша. Оставили го целия в кръв. Взели ракия и продължили да пият. По-късно отишли в къщата на Иван М., където преспали. Върнали се в дома на Пламен П. около 01.00 ч. на 13.03.2019 г. Там заварили пострадалия вече мъртъв. Взели одеяло и изнесли трупа. Поставили го на улица, която била отдалечена от къщата. След това се върнали и почистили кръвта, скрили тръбата и изгорили обувките, колана и шапката на пострадалия.

Наказанията, които са постановени от Окръжен съд – Сливен, трябва да бъдат изтърпени при първоначален „строг“ режим в затвор.

Присъдата на Окръжен съд – Сливен може да бъде обжалвана пред Апелативен съд – Бургас.