Напредват строителните дейности за усвояване на последния имот в обхвата на квартал 43 в Индустриален и логистичен парк - Бургас. В този периметър са разположени 11 различни по големина терена. Върху тях вече функционират базите на "Волво трък център Бургас", "Интерфууд" ООД, "Стиб 2", "Бързо хранене Младост", "Тандем 1991", "Хит строй - К". Пред завършване са тези на "Хидротек", "Асти груп" и "Балкан Сървис Мениджмънт" ЕООД.

Новата сграда в Индустриалния парк се реализира върху покрита площ от 4000 м2, с височина до 15 м. Тя ще бъде използвана като модерен логистичен център, отговарящ на всички европейски стандарти. Инвестицията е в размер малко над 4 000 000 лв., като оптимистичните срокове за изпълнение предвиждат обектът да заработи през лятото на 2020 г.

Името на фирмата инвеститор е "Дорослава Строй" ООД. Тя разполага със собствени производствени мощности, офиси, складови бази и над 100 души персонал. Основните дейности на компанията са ориентирани към строителство на сгради и съоръжения, производство, доставка и монтаж на алуминиева и PVC дограма, производство, доставка и монтаж на окачени фасади и стъклопакети.

Поради изчерпване на свободните места в Индустриален и логистичен парк - Бургас (Фаза 1), тази година продължава работата по усвояване на последните парцели в зона Българово и по обособяване на индустриални зони в "Долно Езерово", Девети километър, като най-напреднали са дейностите за реализиране на Фаза 2 на Индустриален и логистичен парк при входа на к-с "Меден рудник" (там терените са с одобрени планове, засипани с чиста почва, заравнени и трябва да започне изграждане на довеждаща инфраструктура).