Хлапаци целенасочено гръмнаха пиратки в къщичките за книги в Карнобат в празничната вечер, няколко часа преди настъпването на Нова година. Те са криели лицата си, но ясно са искали да покажат пълната си липса на елементарно възпитание.

„На 31.12.2019 г., 20.04 минути, няколко хъшлака са заложили пиратки в къщичките за книги в парка на Карнобат и са ги потрошили. Прави впечатление, че извършителите крият лицата си. Следователно те знаят, че районът е под видеонаблюдение, но са решили да вандалстват въпреки това. Умишлено и организирано. Целенасочено!

Няма да коментирам какъв е мотивът им. Искам да ви кажа друго. Сега те ще се похвалят. Защото няма безизвестен героизъм. Вероятно след седмица ще ги знае половината град. Знам, че няма да ги издадете, но като ги научите, вместо да крещите "Обществен ред нищо не правят", вземете да поговорите с тях. Защото дежурните на Обществен ред са по двама на смяна за площ от 835 кв. км., а вие сте много. И защото, жална му майка на този, който нещо гради, а десет след него рушат.“, съобщава карнобатлия, запознат отблизо с вандалските действия на младежите.