Убийството на кучето Страхил разпали страстите в странджанското село Стоилово. Кой стреля безнаказано?

img
Страхил бил кротко и боязливо куче, както подсказва и името му

Кучето Страхил, което е едно от тримата любимци на собственичка на къща за гости в странджанското село Стоилово, бе убито с пушка. Стрелбата по животното вече дни наред разпалва страстите в живописното населено място, което все повече привлича интереса и на външни хора.

Страхил, Бобчо и Боряна са три кучета, за които се грижат хората от къщата за гости. Те обаче са любимци и на много от собствениците на имоти там, както и на посетители. Много социални, посрещат дружелюбно всеки и го съпровождат като ВИП-персона до целта на престоя му, коментират хората. Тримата никога не са гладни, не само, че не са агресивни, но и си просят внимание.

Страхил е бил най-боязливият от тях, трудно се доближавал до непознати, кротък и много предпазлив, затова и си е заслужил името. Точно на Бъдни вечер обаче е бил убит.

„В с.Стоилово на Бъдни вечер бе убито кучето ни Страхил. Намерен е в разградения двор на Райко-козаря. След заплахите ни, че ще повикаме експертиза за оръжието, с което е стреляно, трупът беше изнесен и скрит в гората. Моля да за съдействието Ви за разясняване на случая.“, коментира жената, която се е грижила за трите кучета. Тя има ясни основания да подозира трима конкретни хора, които са празнували в селото „тихата и свята нощ“. Знае и назовава имената им и се надява на реакция.

Че Страхил е убит, е станало ясно още същата вечер, тъй като по времето, когато трите кучета се прибират да се хранят, отишли само Бобчо и Боряна. Страхил липсвал, по късно е бил открит в двора, който нямал ограда, разказаха хора от селото. В паниката си стопаните тръгнали да търсят помощ, а през това време убитото животно било захвърлено в гората. Притеснените хора, на които е бил любимец, захочнали да го търсят, като отново открили трупа. Жената настоява за изясняване на случая като даде публичност.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас