Премиерът Бойко Борисов коментира пред журналисти в Брюксел снощния инцидент с автомобил на НСО, както и съобщенията, свързани с евродепутата Ангел Джамбазки.

Това, което МВР е трябвало да направи, е направено в пълен обем - спрели са го, санкционирали са го, взели са проба, посочи той по повод залавянето на евродепутата с алкохол в кръвта зад волана. Той ще понесе всичките последствия, заяви Борисов.

„Изключително голям противник съм на всеки, който си позволи да пие и се качи да кара. Разочарован съм много и думата разочарование е много малка. Винаги съм го харесвал като политик, много работа е вършил за България. С един подобен инцидент си нанасяш такава щета, че не знам дали ще може да се възстанови. Това е работа на ВМРО да вземе своите решения. МВР е свършило всичко, както пише в закона и никого не е прикривало“, добави премиерът.

Той отбеляза, че НСО е на пряко подчинение на президента. „Не обичам да се меся в работата на другите хора. Що се касае до инцидента, хубаво е те по-навреме, коректно и бързо да информират обществеността какво е станало. Всеки от нас кара кола и знае, че на всеки може да се случи, пази Боже да има такъв инцидент, но трябва коректно да се каже - колата на коя институция, имало ли е в нея пътник“, каза премиерът, цитиран от БТА.

„Ако сравните двете съобщения, когато Цвета Караянчева катастрофира и вчерашната катастрофа - опитаха се през жълти, лъжливи, фалшиви, лайниви сайтове, бих казал, без да се извинявам, да кажат, че гавазите на Борисов са предизвикали катастрофата. Упрекът ми е, че не навреме и некоректно информираха обществеността“, добави той по повод снощния инцидент в София.