Невероятната история на боеца Сотир Кичуков от Поморие: Вижте пътя от гърчовете в детстовото до победите на ринга и спортната слава

img

29-годишният Сотир Кичуков е ММА боец и е още един от успешните спортисти от Поморие, прославящи града и страната си по целия свят. Неотдавна Сотир писа от далечния остров Бали, където бе на триседмичен тренировъчен лагер. Младият мъж сподели, че е решил да даде добър пример за рубриката „Добрата новина”, поддържана от общинската администрация в Поморие, разказвайки за изпитанията в своето детство и за това как успява да превърне трудностите в основа за отлична спортна кариера.

“Израснах в Поморие, в семейството с най-грижовните родители и най-добрия брат – Калина, Мариан и Даниел. За съжаление, в ранна детска възраст започнах да получавам гърчове. Докторите смятаха, че страдам от епилепсия и това наложи да пия медикаменти, които ме правеха отпаднал и раздразнителен. Слушайки инстинкта си, милата ми майка сама спря тези лекарства. Скоро започнах да се чувствам значително по-добре. Изследванията ми се подобряваха, но лекарите бяха категорични – трябва много да се пазя. Аз обаче бях изключително вдъхновен и увлечен по бойните изкуства. Опитах няколко различни дисциплини, докато един ден имах късмета да срещна моя първи истински треньор – Теодор Карастоянов – човек с много силна енергия и хъс” – с тези думи Сотир започва емоционалното си писмо.

Една година тренировки се оказват достатъчни за момчето, което става част от новосъздадения ММА отбор, участва в две състезания по кикбокс и успява да завоюва титлите Вицешампион и Шампион. След още няколко нелеки победи и поучителни загуби, Кичуков става шампион и в състезание от веригата Max Fight.

„Не след дълго получих шанс и заминах да тренирам във Виетнам с професионален отбор, включващ бойци от цял свят. Подписах договор с най-голямата верига по ММА в Азия – ONE Championship. През тази година имах време и енергия и започнах да изграждам своя собствена тренировъчна бойна система, както и собствен бизнес Combat & Perfomance Training”, споделя още Кичуков.

В момента работи заедно с още двама българи – Веселин Петров (сертифициран инструктор по тренировъчната система Bulgarian bag) и Христина Стоименова (фитнес инструктор, йога учител, педагог, модел и пътешественик), а до него винаги е и момичето което обича, Нгуен Куок Йен Нйи:

Искам да спомена, че ние не бягаме от България, а излизаме от страната си, за да разпространяваме българското и да покажем на света колко невероятни са българите. Аз лично ще продължавам да бъда боец. Духът ми никога не е падал. Ще напиша книга за бойните изкуства, разяснявайки моята простичка, но дълбока бойна система. Ще стана шампион на поне една световна верига!, смята той.

Борбеният помориец е убеден, че в бъдеще ще срещне още съмишленици и ще тренира малки българчета.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас