Апелативният съдът в Бургас гледа мярката за неотклонение на 38-годишния Живко Димитров по прякор Вилицата, който беше задържан при акция на полицията в айтоското село Чукарка. При нея в двуетажна къща беше открито солидно количество марихуана – 6.5 килограма, което според разследващи било предназначено за пазара в Бургаска област.

„Нямам хал хабер какво се случвало там. Аз съм бил там много рядко. Искам домашен арест да се лекувам адекватно. Нямам представа какви са тези вещества”, заяви пред съда Димитров.

Според прокурор Козарова свидетели твърдели, че имотът в Чукарка е само на Живко и баща му. Според показанията на очевидци, обвиняемият не само е отглеждал, но е и продавал марихуана.

„Това е престъпление с висока степен на обществена опасност. Той е регистриран за хулиганство, палеж, трафик на жени, за да бъдат използвани с цел блудство. Здравословното му състояние - има психично заболяване от 2000 година, нот то не е е възпрепятствало престъпната му дейност. Състоянието му се влошава единствено като се преустанови подкрепящата му терапия. Безпорно здравословният му проблем трябва да се наблюдава, но то не може да бъде индулгенция. Той е лежал и в затвора по всички тези престъпления”, заяви прокурорът.

„От доказателствата по делото не може да се направи извод, че Живко е съпричастен към престъплението, което му се вменява. От разпитаните свидетели става ясно, че жилището в Чукарка е наследствен имот на бащата. Димитров го е посещавал изключително рядко. Не е вярно, че всяка седмица е бил там. За последно е бил там през април. Баща му също казва, че по-често е посещавал големия му син, отколкото Живко. Бащата твърди, че е някой е сменил катинара на помещението, където е открита марихуаната. Но нямал представа кой. Според съдебната практика, информацията добита по оперативен начин не може да е основание за налагане на постоянна мярка задържане под стража. Действително има предходни осъждания, но те са с голяма давност”, заяви адвокатът на Димитров.

Той поиска за подзащитния си мярка за неотклонение „домашен арест”.

Съдът реши да го остави в ареста.