Недоволството на жителите на Созопол срещу издигането на диги на плажната ивица предизвика проверката на Басейнова дирекция и Министерството на туризма, а концесионерът беше глобен да заплати неустойка от 6 900лв. Според експертите фирмата-концесионер трябва незабавно да преустанови изземването на пясък от Черно море, а министърът на туризма нареди дигите да бъдат премахнати. Същевременно Николина Ангелкова обърна внимание, че дигитите не трябва да бъдат заклеймявани, а всеки плаж трябва да се разглежда като отделен случай. Думите й са повече от верни, защото снощи лошото време и бурно море „изядоха” част от плажа на кв. „Крайморие”. Според него пораженията са по продължение на 350 метра от ивицата, а приливът е влязъл в брега с над 15 метра повече от обичайното.

„Много лесно и удобно е да се намират кусури и “недостатъци” поствайки през телефона и лаптопа, Но друго е да работиш и страдаш на терена! Защото за лошото и трудното си сам и тогава “критиците” не виждат, не чуват и не коментират! Бъдете здрави и е добре първо да погледнем себе си преди да се огледаме в околните, пише в социалната мрежа фейсбук концесионерът на плажа в „Крайморие” Николай Димитров. Още сутринта той беше на място, за да види последствията.

„В случая аз по договор сам и за моя сметка трябва да възстановя брега-пясъчната ивица! А това не е голяма ураганна буря,от тези които предстоят в зимният и не само зимния период за съжаление. Сега никой няма да е “солидарен” от вечно мрънкащите с мен, Но аз ще трябва по договор да възстановя ивицата, за да може в летният период плажуващите да имат възможност да плажуват нормално и безпрепятствено. За тези които не ме познават да бъдат “спокойни”, че ще го възстсновя със сигурност. И не се оплаквам а само отбелязвам, за да им задоволя любопитството”, заявява Димитров.