Включване на гражданите в процеса на създаване на приятна околна среда са част от целите, с които стартира кампанията на Община Бургас "Засади дърво".

В нея може да се включи всеки бургазлия, който иска да засади дърво, да постави своя табелка и да се грижи за него.

Експертен екип от ландшафтни архитекти и озеленители определи първоначалните зони, в които предстои да бъдат засадени нови млади дръвчета. Зоните ще се допълват с нови в останалите квартали и съставни селища на общината.

Ако имате желание да се включите в кампанията "Засади дърво", е необходимо да се информирате за условията, при които ще се извършва залесяването на следнияадрес:

https://www.burgas.bg/bg/info/index/1331.

Там са посочени и зоните, които са подходящи за озеленяване с дълготрайна растителност.

Гражданите сами осигуряват посадъчния материал, което е техният принос към опазването на природата и зелената система на града.

Първата от стъпките за включване в инициативата е да заявите своето желание чрез заявление по образец, което може да входирате или изпратите на e-mail: d.taneva@burgas.bg

След това експерт от озеленяване и благоустройство ще се свърже с вас, за да се направи преценка къде и кога е най-добре да бъде засадено новото дръвче.

Поддръжката на новата растителност ще се извършва съвместно от гражданите и Община Бургас. За всяко ново засадено дърво ще се издава протокол и ще се вписва в специална схема. Това ще гарантира неговата поддръжка и опазване във времето.