„Не издържах, бях надрусан с трева и пико”, посочи като мотив за последния грабеж самият той. Преди 9 години Чукоев е нападнал две журналистки

29-годишният Станчо Чукоев, който бе заловен, след като обра млада жена в центъра на Бургас, днес се изправи пред съда. Оказа се, че Станчо е осъждан четири пъти за грабежи, а преди 9 години е нападнал две бургаски журналистки.

На въпрос на съдията кой завършен клас има, Чукоев отговори, че е учил в помощното училище в Бата, но не е успял да се образова. Понастоящем живеел при майка си в Айтос.

„Става въпрос за изключително тежко престъпление. Случилото се е записано от камера на община Бургас. Този запис вече е приложен към разследването. Разпознат е от пострадалата”, заяви прокурорът.

Чукоев е освободен от затвора през декември миналата година.

„Затворът изобщо не го е поправил, даже там е нападнал друг лишен от свобода. Трябва да бъде трайно изолиран от обществото. При всички грабежи жертвите са жени. Действа по един и същи начин.

Няма как да не се каже, че този грабеж е извършен на метри от Съдебната палата, което означава,че няма и минимална възможност да иска да се поправи”, заяви прокурорът.

Адвокатът му поиска по-лека мярка за неотклонение за своя клиент.

„Знам от него, че има болно дете, за което се грижи. Бил е намерен в Бургас на строежа, на който работи”, заяви адвокатът му.

Съдия Даниел Марков попита подсъдимия какво работи и какво е търсил в пет сутринта, когато момичето се е връщало от работа. Чукоев отвърна, че е кофражист.

„Бях дрогиран с трева и пико. Пари ми дадоха приятелите, аз нямах една стотинка. Живея в Айтос с жена ми. Като съм вънка, много често се виждам с нея”, заяви той.

Запитан защо е взел телефона на момичето, той отговори, че не издържал, защото бил надрусан.

Съдът реши той да остане в ареста.