„Започваме пълна ревизия на всички лицензирани боксьори”. Това заяви Венцислав Николов – член на УС на Българския професионален боксов съюз. Повод за проверката стана смъртният случай на боксовия ринг в Албания на Борис Станчов. В последствие стана известно, че Станчов се е състезавал с лиценза на своя братовчед Исус Величков. Треньорът му твърди, че не е знаел, че починалият боксьор ползва лиценза на неговия братовчед Исус, въпреки че се е обръщал към него с името Боби Джи. Заради скандала с подменената самоличност на професионалния състезател, в сряда боксовият съюз отне лиценза на мениджъра на Величков - Венцислав Георгиев.

„Лицензите се дават въз основа на три документа – медицински изследвания, лиценз и разрешение за участие. Тези документи се издават от мениджъра, след като той получи нужните документи. Българският професионален боксов съюз работи единствено на базата на документи”, заяви Венцислав Николов.

„Боксьорите представят лична карта. Самите те спадат килограми, мажат се с различни неща. Когато се качат на ринга ние знаем, че това е Исус Величков. Той е представил лична карта и така ние знаем, че това е той”, каза още Николов.

„Медицинските прегледи се проверяват в момента от следствените органи. Прегледът е направен в Луковит. Там е прегледан е Исус Величков, а е с тези изследвания е играл Боби Джи. Ако се открият нарушения при прегледите, виновните ще си понесат отговорността", посочи той.

Източник: Нова тв