От утре - 26 септември, ще бъде затворен за движение 7-километров участък от АМ „Тракия“, в посока Бургас, между 13-ти и 20-ти км. Трафикът ще се извършва двупосочно в платното за София. Това съобщиха от Агенция "Пътна структура".

Ограничението е за довършване на ремонтно-възстановителните дейности на виадуктите при 17-ти и 18-ти километър на територията на Софийска област. За улеснение на пътуващите в края на работната седмица - в петък от 14 ч. ще се обособяват две ленти към Бургас и една лента към София, а от 10 ч. в последния почивен ден - неделя, до 10 ч. в понеделник ще има две ленти за София и една за Бургас.

Предвижда се ремонтните дейности да завършат до 15 ноември. Пътноподдържащото дружество „Автомагистрали“ ЕАД ще работи максимално мобилизирано, за да може планираните ремонти дейности да завършат колкото се може по-скоро. За да не се затруднява трафикът довършителните дейности и на двете съоръжения продължават след активния летен туристически сезон и почивните дни през септември. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация по време на ремонтно- възстановителни дейности.