„Демократична България” регистрира листата си за местните избори. На вота през октомври коалицията, в която влизат ДСБ, ДаБГ и „Зелените”, се явява в Бургас с кандидат за кмет и листа за общински съветници. За кметското място ще претендира общинският лидер на ДСБ адв. Иво Баев, който освен в юридическите среди, е познат и като сина на големия художник Георги Баев.

Иво Баев заяви, че очакванията им от кампанията е да постигнат успех.

„Иначе, ако ни питате какви са ни съветниците, аз не знам за нас дали остана вече определение. ГЕРБ казаха високообразовани и културни, направо паднах от смях. Мислех си, че явно може и да си високообразован, пък да не си културен, нали? При нас няма хора без образование, всички са с висше, обаче вече не смея да кажа високо, защото трябва да сме по-високо. СДС казаха – работещи и почтените. При нашите хора няма безработни. Трябва сигурно по-шеговито да гледаме на нещата. БСП пак влизат в битка. Тези хора са в битка от 1944г. Хайде, стига сме се били. Ние няма да влизаме в битка, ние сме кротки хора. СЕК - опитни бизнесмени, няма лошо, нищо не значещо. Виждам там нареден моят шофьор отпреди години. Сигурно е станал бизнесмен. Не зная да е жив и здрав. Следващите са „Ние гражданите”, ами ни сме селяни ли сме?”, каза Баев. Той обаче се съгласи с думите на лицето на СДС в Бургас Костадин Марков за част от участниците в местните избори.

„ Има още някакви партии, но по думите на Костадин Марков те са или за психиатрия или за лечение, тях няма да ги обсъждам. Ние имаме читави хора, всички са висшисти, всички са с определена професия, обществен ангажимент и милеят за Бургас”, заяви Баев.