СДС-Бургас регистрира листата си с кандидати за общински съветници в ОИК-Бургас. На местните избори сините участват със самостоятелна листа, като подкрепят кмета Димитър Николов за нов мандат. В листата личи силна гражданска квота и присъствие на известни имена от различни сфери.

„Много разчитаме стойностните, умни и свободни хора в Бургас да ни подкрепят, защото всички в листата ни са изявени специалисти и експерти в своите области. В професионален и обществен план те са постигнали неща, които тези от други листи тепърва обещават, че ще направят. Затова сме убедени, че техният опит и знания ще са само от полза на Бургас”, заяви водачът на листата и областен председател на СДС-Бургас д-р Георги Митев.

Листата включва 20 имена. На първо място е д-р Митев, зад когото застана цялата структура на СДС в Бургас, на второ - финансистът и зам.-председател в досегашния мандат на Общинския съвет Станимир Апостолов. На трето - едно от най-активните млади лица на партията – Дончо Златев, който е член на НИС на СДС, на четвърто място е футболната легенда Антон Спасов, а на пето - икономистът Мара Стоянова от Обединени земеделци. Тя влиза в листата като част от гражданската квота. Емблематичното лице на сините в Бургас - областният секретар на СДС и общински съветник в този мандат на ОбС Тошко Иванов, по собствено желание е на почетното 20-то място, където ще привлича силен преференциален вот. В листата има солидно присъствие на университетски преподаватели, педагози, както и представители на бизнеса. Настоящият кмет на Твърдица Сотир Йовчев, който се бори за нов мандат, също е част от бургаската листа.

„В последните три мандата СДС винаги са били активен участник в добрите неща, които се случват в Бургас. Можем да дадем много примери, като започнем от създаването на общинския фонд за подмогане на ин витро процедури и стигнем до привличането на външни инвеститори. Нашата цел винаги е била и е да работим за доброто на Бургас”, заяви третият в листата Дончо Златев.

Днес той, водачът д-р Георги Митев, Станимир Апостолов, Тошко Иванив, Велин Дракалиев и Ташо Желев внесоха документите за регистрацията в ОИК. Те заявиха, че СДС ще води позитивна кампания, основаваща се на добрите идеи за града.

 1. Георги Митев – доктор по ветеринарна медицина
 2. Станимир Апостолов – финансист
 3. Дончо Златев – член на НИС на СДС и регионален представител на партията за Югоизточен регион
 4. Антон Спасов – футболна легенда
 5. Мара Стоянова - икономист
 6. Димчо Рачев – зам. - председател на общинската стуктура на СДС Бургас
 7. Велин Дракалиев – преподавател в университет „Проф. д-р Асен Златаров” - Бургас
 8. Пенка Георгиева – преподавател в Бургаски свободен университет
 9. Красимир Коларов - преподавател в университет „Проф. д-р Асен Златаров” – Бургас
 10. Милена Коларова – музикален педагог
 11. Веселин Стоянов - предприемач
 12. Косара Стайкова – представител на МСДС
 13. Румен Гърков - предприемач
 14. Славка Костадинова – предприемач
 15. Емил Станишев – предприемач
 16. Любомир Димитров – експерт в сферата на туризма
 17. Стайко Симеонов - икономист
 18. Сотир Йовчев - дългогодишен кмет на село Твърдица
 19. Ташо Желев - икономист
 20. Тошко Иванов – мениджър в туризма