Кандидатът за кмет от „Демократична България” адв. Иво Баев представи листата с кандидати за общински съветници от коалицията на местните избори в Бургас. Представянето стана пред дупката в оградата на недостроения ГУМ в центъра на Бургас.

„На това място сме, защото аз и никой от нас не може да търпи тази „красива” гледка в „най-красивия град за живеене”. В тази дупка сигурно има крокодили, жаби и гущери и нямам представа какви други мутанти могат да излязат. И това става пред училището, в което аз съм учил „Св. св. Кирил и Методий”. Идеята да се кандидатирам за кмет е, защото нещо трябва да се промени в този град. Тази дупка трябва да си отиде, чистотата на града трябва да влезе в час, градоустройството трябва да се промени. В Общинския съвет трябва да има консенсус и единодействие по отношение на интересите на гражданите”, заяви адв. Баев.

Той каза, че има самочуствието, че може да се кандидатира за кмет, защото след 35 години адвокатска работа познава прекрасно законите и специално Закона за местното самоуправление и администрация, който според него останалите кандидати не са и чели.

„Тези местни избори трябва да са по-близо до хората - големите проекти са добре дошли, ако ги има, ще ги подкрепим, ако имат визия за изпълнение напред и аргументи за икономическа активност. Но на тези избори хората искат да знаят, че пред тях е чисто, че улиците са оправени и майка им няма да се спъне и да си счупи крака, че детските площадки трябва да са чисти, а не пълни с фасове от хулигани, които безчинстват там. В практиката си научих нещо много важно, че няма малки и големи дела. Затова в Бургас няма малки и големи неща. Еднакво важно е детската площадка е да е чиста и голям инвестиционен проект да се осъществи”, каза адв. Иво Баев.

На представянето присъстваха водачът на листата Иво Баев, а в нея влизат още иследователят и иконописец Митко Иванов, адв. Момчил Момчилов, хирургът Веселин Джендов, отоневрологът д-р Татяна Михова, Таня Божинова, която има опит в сферата на социалното подпомагане, Петя Петрова – зам.-директор на Немската гимназия, Константин Георгиев, Виктория Маврова – специалист по дигитален дизайн, Деян Желев, Иван Тодоров от карате клуб „Ронин”, Даниел Радоев – строителен предприемач, Живко Йорданов – адвокат. Цялата листа е от около 40 души, повечето от гражданската квота.

„Зад мен стои ДаБългария, ДСБ и движение „Зелените”, които разполагат с невероятен екип специалисти на национално ниво, които могат да ми помагат за решение на проблемите на град Бургас. Разполагам и с локален екип”, заяви водачът и кандидатът за кмет Иво Баев.