Бъдещи IT-специалисти се обучават в съвременно оборудвани зали в новия корпус на Професионалната гимназия по електротехника и електроника „Константин Фотинов“ в Бургас. Към него вече функционира и физкултурен салон, както и по-малка спортна зала. Днес на място с възпитаниците и преподавателите на гимназията се срещна кметът на Бургас Димитър Николов.

Учениците посрещнаха Николов с роботи, а дванадесетокласниците го изненадаха, като му направиха снимка, която по-късно направиха така, че да изглежда като кадър, запечатан директно на Луната.

В училището днес огромен интерес предизвика и известният физик по електротехника и електроника „Константин Фотинов“ Теодосий Теодосиев-Тео.

В новите кабинети възпитаниците на гимназията имат всички условия да се обучават по новите специалности, които са напълно адекватни със съвременните изисквания за успешна реализация.

„Основната задача беше в този корпус да изградим кабинети за новите специалности към гимназията и да го съвместим с многофункционален спортен салон и още един по-малък. Новите специалности по аудио-визуална техника вече функционират, кабинеите са обзаведени с апаратура. Това училище дава уникални възможности на бургаските деца и съм убеден, че с всяка година интересът към професионалната гимназия по електроника и електротехника ще расте, като се има предвид, че новите специалности са актуални в новия технологичен свят и търсени от младите хора и родителите им. Тук се учи програмиране, аудио и видео техника, приложно програмиране, роботика, всичко това което IT-фирмите търсят като добре подготвени кадри. Голяма част от тези деца могат да намерят приложение на своите знания в IT- фирмите веднага, след като завършат.“, каза кметът Димитър Николов.

Бургас е център за обучение на IT-специалисти и тк идват да се обучават младежи от цяла Югоизточна България.