Броени дни остават до края на най-мащабната изложба в Бургас. Величествената експозиция, показваща 100 предмета от гробницата на Тутанкамон, напуска Бургас в края на септември. Последните й посетители ще имат късмета да я разгледат на преференциални цени.

Цената при групови посещения на ученици, студенти и пенсионери е 6 лева на човек, а за бургазлии билетът е намалена на 8 лева. Необходимо е бургазлии да удостоверяват настоящ адрес с лична карта.

Орагнизаторите уточняват, че изложбата гостува във фоайето на Държавна опера – Бургас до 30-ти септември, като вече е с работното време -10:00-20:00.

"Тутанкамон - една недовършена любовна история" е определяна от експерти като своеобразен мост към древните времена, които не спират да провокират учени от целия свят да търсят отговорите на много загадки. Изложбата е магична и показва лукса, в който са живели фараоните и как е протичал битът им. Тя стана възможна след двугодишни преговори с Египет, а експонатите в нея са точни копия на оригиналите.