38-годишният Михаил Станчев бе доведен в Съдебната палата в Бургас окован в белезници за разпоредителното заседание по делото за убийството на бизнесмена Коста Николов. Той призна всички факти, описани в обвинителния акт и поиска съкратен процес. Пред съдебната зала чакаха много свидетели, като сред тях не беше красивата Симона Тодорова, която също стана жертва на екзекутора и оцеля по чудо.

Срещу Михаил Станчев има подадени 4 иска - 2 от тях за по 150 хил. лева и един от 50 хил. лева, които са от близките на убития бизнесмен. Симона Тодорова е подала иск за 70 хил. лева обезщетение.

Припомняме, че Окръжна прокуратура – Бургас е внесла обвинителен акт на Михаил Станчев за това, че на 2-ри юни 2018 г. пред хотел „Сън Вилидж“ в Слънчев бряг, по начин опасен за живота на мнозина, чрез произвеждане на изстрели с огнестрелно оръжие „Макаров“, направил опит умишлено да умъртви повече от едно лице. Той умишлено умъртвил Коста Николов. Направил опит и умишлено да умъртви Симона Тодорова, прострелвайки я в областта на лявото слепоочие, с което и причинил разстройство на здравето, опасно за живота, като деянието е останало недовършено поради независещи от дееца причини.

Припомняме, че Коста Николов беше убит в леката си кола „Мерцедес“, а чакове по-късно полицията залови Михаил Станчев на ГКПП „Лесово“ в опит да напусне страната.