Мотористи от цялата страна се събраха в парк „Росенец”, за да почетат паметта на загиналите си братя и сестри по пътищата, и да си пожелаят да няма повече инциденти и жертви. По този повод беше отлсужена заупокойна молитва и осветен курбан за здраве. Сред гостите на мотористите беше и кметът на Бургас Димитър Николов. Той дойде с малкия си син Захари, който искрено се радваше на мощните мотори, паркирани в района.

„Правим курбан, защото още на втората година от нашето същестуване, загубихме двама от членовете си, а бяхме твърде малко – 7 човека. Това беше голяма трагедия за нас, макар и тази загуба да не беше резултат от инциденти. Миналата година за първи път направихме мото среща с водосвет. Дойдоха много хора и стана добре. Тази година решихме да добавим още нещо, да поканим рок групи и да останем до по-късно. Тепърва пристигат все повече и повече хора. Те са предимно от Бургас, но има и представители на мотоклубове от цялата страна”, заяви създателят на клуба организатор MCC Sea Horse Bulgaria - Стефан Колев.

Колев посочи, че статистиката за последните години е благоприятна.

„Имаме положителна тенденция, защото инцидентите и смъртните случаи намаляват. А статистически повечето катастрофи са предизвикани не от мотористи, а от другите участници в движението, което означава, че нашата мисия като мотоклубовете да възпитаме и да образоваме младите мотористи, дава резултати”, посочи той.

От 18 часа започва рок концерт на поляната в парка. Днес събитието има и благотворителна цел. Всички, дошли на срещата, могат да закупят храна и напитки, като средствата ще отидат за лечението на малкия Никола. Той се нуждае от операция във Флорида и общата сума, която трябва да бъде събрана, е 20 750 долара.