Бургазлии масово излязоха днес, за да почистват заедно зелените площи, неохраняемата част на плажната ивица, местностите край града. Цели семейства и много малки деца, както и спортни отбори, ученици се включиха в инициативата за масово почистване.

Един от пунктовете в Бургас беше в края на Северния плаж до бариерата към Солниците. Там сред хората беше и кметът Димитър Николов и неговият заместник Руска Бояджиева.

„Все повече хора се включват в тази инициатива, а и извън нея гражданите ни търсят по-често, с искане за съдействие за осигуряване на съдове за смет и извозване на отпадъци, когато самите те почистват района около парк „Росенец”, Минералните бани, боровата горичка в „Меден рудник” и др. Тази гражданска инициатива и желанието на хората да живят в по-чиста среда расте и се радвам, че се включват много деца”, каза кметът.

Това е част от инициативата на bTV „Да почистим българия за един ден”, в която се включи и Община Бургас.

Тази година са определени 3 зони, които бургазлии могат не само да почистят, но и да съчетаят това с приятно прекарване на още няколко часа там, тъй като са сред най-живописните райони около града: неохраняема плажна ивица след Северен плаж, към плаж "Солници"; парк "Минерални бани"; парк "Росенец".