Фестивалът на рибата и виното, който тази година има нова локация – край експо център „Флора”, се превърна в истински празник. Невероятни рибни ястия и подбрани вина от различни изби в страната радват небцето на стотиците посетители, които разпускат по най-приятния начин в края на седмицата. А за доброто настроение се грижат някои от най-обичаните музикални групи. Ентусиастите пък могат да се включат в различни игри, а за най-малките има специална детска зона.


В първия ден на фестивала сред посетителите бе забелязан и кметът Димитър Николов, който се поздравяваше с бургазлии. Градоначалникът пристигна в началото на изпълнението на група „Силует”, а малко по-късно също опита да приготви рибен специалитет.




Утре и в неделя са най-силните дни на фестивала. На 14-ти септември, събота, на сцената ще се качат група P.I.F. и Miry (Мирян Костадинов), който смело превзема музикалните класации с авторските си парчета. Димо Стоянов и компания пък ще изпълнят най-доброто от репертоара си, както и най-новите си парчета. Актьорът Васил Банов ще демонстрира на живо любимата си морска рецепта. Другата голяма изненада сред специалните гости е и Златка Димитрова – фотомодел, риалити звезда и съосновател на НПО „Бялата лястовица“. На 14-ти септември, в събота тя ще ни покаже добри кулинарни умения и ще ни приготви на живо нейна любима рибна рецепта.

Последният фестивален ден, 15 септември, неделя, е посветен на някои от най-емблематичните български изпълнители. От сцената на фестивала ще прозвучат част най-обичаните песни на "Тоника СВ" и момчето, което говори с морето - Панайот Панайотов.

Специално за фестивала в Бургас пристига актьорът Васил Банов, който играе във филмите „Корави старчета“ и „Летовници“.

Ще можем да видим и самите ленти, а освен това ще се срещнем и с режисьора им – Ивайло Пенчев, който също ще бъде специален гост на Фестивала на рибата и виното.