С решение на днешния Министерски съвет Правителството безвъзмездно предостави на Община Поморие правото на собственост върху имот, който до момента бе частна държавна собственост. Става дума за рушащата се станция на МВР, разположена на ул. „Хан Кубрат” върху площ от 2314 кв. м.

„Мястото е уникално и разкрива великолепна морска гледка. В непосредствена близост е до старата църква „Преображение Господне”, новото рибарско пристанище и крайбрежната алея. Изключително съм благодарен на Правителството и лично на премиера Бойко Борисов за днешното решение, защото смятам, че то значително ще допринесе за увеличаване туристическия потенциал на града”, каза кметът Иван Алексиев.

След прехвърлянето на община Поморие, теренът ще се използва за изграждане и поддържане на общодостъпна крайбрежна зона за отдих. Ще бъдат обособени нови богато озеленени алеи и кътове за детски игри. Очаква се това да намали шумовото натоварване, да се създадат условия за здравословна градска среда, както и да се осигури достъп за хората в неравностойно положение.

„Дълги години теренът запустяваше, като макар и заграден, беше опасен. Убеден съм, че след като го благоустроим, той ще се превърне в един от най-предпочитаните паркове по българското Черноморие”, добави още Алексиев.