Морското казино в Бургас ще се превърне в своеобразен автопарк за близо 2000 умалени модели на автомобили. Експонатите - различни по вид и дизайн - от ретро до модерни и тунинг модели са собственост на близо 100 колекционери. Много от тях са с перфектна детайлизация и се доближават максимално до оригинала.

Возилата са с мащаби 1:64, 1:43; 1:24; 1:50; 1:18, 1:12. Сред тях са Aston Martin DB5 – колата на Джеймс Бонд, полицейски Мерцедес Понтон от 1953, Autoart- Mercedes 600 oт 1966, ще има още и модели на CMC, Minichamps, Kyosho, Otto models, GT Spirit, модели на Ferrari, Porsche, Lamborghini. В изложението са включени и модели на "Лада", "Москвич", "Волга", "Зил", "Газ" и дори строителна техника.

Интересни модели на мотоциклети и таксита също ще намерят място в експозицията За първи път ще бъде представен умален модел на състезателната кола на първата жена рали шампион. Макетът е изработен в Украйна.

Изложението е част от 12-тата поредна сбирка на DiecastCarsBG форум за автомоделизъм, която се провежда за първи път в Бургас.

Експозицията ще може да се види само на 14 септември /събота/ от 10.00 - 19.00 часа, при вход свободен.

Повече информация можете да намерите тук:

https://diecastcarsbg.com/forum/index.php.