За поредна година Община Бургас подкрепя кампанията на "bTV Media Group" под наслов "Да изчистим България заедно". Тя ще се проведе на 14 септември, събота.

Тази година са определени 3 зони, които бургазлии могат не само да почистят, но и да съчетаят това с приятно прекарване на още няколко часа там, тъй като са сред най-живописните райони около града:

1. Неохраняема плажна ивица след Северен плаж, към плаж "Солници";

2. Парк "Минерални бани";

3. Парк "Росенец".

Всички желаещи могат да се включат в почистването на определените зони, както и в почистването на междублокови пространства и градинки, като Община Бургас осигурява достатъчно количества чували и ръкавици.

До края на работния ден в петък - 13 септември, чували и ръкавици ще се раздават във всички териториални дирекции по жилищните комплекси, както и в административните сгради в кварталите на Бургас и съставните селища.

В самия ден на "голямото чистене", 14 септември, от 9:30 до 11:00 ч., в пунктове на 3-те зони, определени за чистене, ще се раздават чували и ръкавици на хората, включили се в кампанията.

Който желае да почисти околоблоковите пространства по местоживеене, може да получи чували и ръкавици и в дирекция "Околна среда", ул. "Шейново" 24, ет. 2, в рамките на работното време.

ВАЖНО Е ДА ЗНАЕМ: След почистването чувалите със събраните отпадъци трябва да бъдат изнесени в близост до път или до налични съдове за отпадъци! Община Бургас е създала организация за своевременно извозване чрез екипи на Консорциум "Титан Бургас" и "Евроимпекс" ЕООД.

Напомняме, че продължава инициативата за събиране на пластмасови бутилки на Община Бургас и Общинско предприятие "Чистота ЕКО". На 14 септември срещу предадени 3 килограма празни пластмасови бутилки в някой от 19-те Мобилни центъра за разделно събиране на отпадъци на територията на общината, ще получите безплатно 5 литра висококачествен пакетиран компост за вашата градина или стайни растения.