От СДС-Бургас изпратиха декларация, в която обявяват пълната си подкрепа за своя областен председател д-р Георги Митев и го номинират за водач на листата си с кандидати за общински съветници на предстоящите местни избори.

Публикуваме текста на декларацията.

„СДС- Бургас единодушно номинира водач на листата си за общински съветници. Областният лидер на партията д-р Георги Митев получава доверието на всички свои съмишленици. Изборът е в защита на демократичността и законността в държавата.

Бургас е град на свободномислещи хора и в името на това СДС ще покрепи и предложи лица, които олицетворяват именно това. Думата водач за нас е изпълнена с огромен смисъл. За свой водач СДС може да приеме и излъчи единствено човек, който умее да води. А да водиш означава да умееш да чуваш околните, да изразяваш и браниш позициите им по категоричен начин, да бъдеш безспорен авторитет- и в личен, и в професионален план. Да си водач означава да не си подвластен на внушения, на страх и натиск. Водач е д-р Георги Митев. Доказан професионалист, който работи със сърце и винаги е показвал, че може да се справи успешно и в най-критичната ситуация.

Човек, който 24/7 е на разположение, а мобилният му телефон отговоря на всеки, който има нужда. Човек извън статуквото, който показа, че държавната администрация може да работи без да се задушава от бюрокрация.

С избора си осъждаме показната акция и внушаването на виновност преди съдът да се е произнесъл. Ние искаме Бургас да продължи да бъде град на свободни и мислещи хора, в държава с ясно разделение на властите. Нищо извън това не може да бъде наречено демократично.”