Ултра адреналин в Приморско: 352-ма смели мъже и жени показаха какво е „Лъвско сърце“, вижте кои са най-бързите

img

352-ма смели мъже и жени се впуснаха в невероятно приключение, състезавайки се в ултра крос триатлона „Лъвско сърце“, провел се в района на плаж „Перла“ в Приморско. Четвъртото издание на първото по рода си състезание в България завърши. Участниците се надпреварваха в категории щафета и ултра и минаваха през уникални природни забележителности и 12 тракийски светилища, като общата дистанция е от 140 км.

Интересът към „Лъвско сърце“ се увеличава с всяко изминало издание, припомняме, че в миналото издание се включиха 264 души.

Като самостоятелни състезатели участваха 132 човека, от които 100 финишираха успешно. В щафета участваха 79 отбора, от които финиширалите са 76.

При мъжете победител е Станимир Беломъжев с време от 07:34:50 ч., което е по-кратко време от миналогодишния победител.

Втори е Георги Вълчев с време 07:47:29ч., а третото място е за Вим Щерк от Белгия с време 07:52:28ч.

Победител при жените Виктория Данова 09:40:00 ч.

В двойната щафета победители са отбор „Велораптор тюлените“,а в тройната щафета най-бърз се оказа отбор „Слабаци“, които опровергаха името си с време 07:05:31ч.

Най-младият състезател тази година беше 18 годишния Максим Христов, той също така се оказа и най-бърз сред бегачите. Разстоянието от 21 км. Христов измина за 1:27 ч.

Седмицата преди състезанието с подкрепата на Община Приморско бе организиран триатлонски лагер, като участниците освен тренировки, организираха и почистване на плажа Света Параскева.

По време на награждаването кмета на община Приморско д-р Димитър Германов, благодари на съсзателите и им пожела следващата година да се видят отново на базовия лагер преди старта.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Задържан за 2 кг. кокаин в Бургас

Богоявление 2020

НИКУЛДЕН 2019