Приморско кипи от емоции и туристи в началото на септември, сякаш сезонът е в разгара си. Местни хотелиери заявиха, че базите им са пълни, макар че нямат кардинални намаления. Цените са се понижили с не повече от 20%, но въпреки това интересът е огромен. Уютът, пажовете, септемврийското красиво море и атракциите очевидно привличат български туристи, а все още има и чужденци. Центърът на морския град кипи, все едно, че е втората половина на август. Резервациите са за повече от седимца, което означава, че българите, предпочитащи Южното Черноморие, не разчитат само на почините три дни през тази седмица, а ясно са планирали почивката си за септември и са предпочели като водеща дестинация Приморско, коментираха местни жители.

А Приморско има богата програма, с която да зарадва всеки турист и да направи почивката му незабравима.

На 8 септември, когато се чества християнският празник Рождеството на Света Богородица, в храм „Св.св. Кирил и Методий” в гр.Приморско ще бъдат изложени за поклонение няколко свещени реликви – Чудотворната икона на Света Богородица от Несебър, Чудотворната икона на Св. Йоан Богослов от Карнобат и мощите на Св. Теодор Тирон и Св. Тодор. Идеята за гостуване на чудотворните икони е на кмета на общината – д-р Димитър Германов и отец Гавраил – свещеник в храма в Приморско и възниква още през месец юни.

В момента там се провежда и Национален офроуд събор Приморско’2019, който е на плаж „Перла“.

На сцената на афитеатъра се провежда петото юбилейно издание на национални фолклорни празници „ПРИМОРСКА ПЕРЛА“. Те се провеждат под патронажа на кмета на Община Приморско д-р Димитър Германов.

Тези дни идва ново огромно предизвикателстно - единственият по рода си ултра крос триатлон “Лъвско сърце”, който провокира всички с достатъчно смелост, издръжливост и мотивация да надскочат собствените си граници в едно уникално приключение в сърцето на Странджа планина и Приморско.