Зам. кметът Димитър Петров поема Камено до изборите, номинираният за градоначалник от БСП Цветомир Петров загърби последната сесия

img
"За мен беше чест да работим заедно през тези 4 години", каза за финал на този мандат кметът на Камено Жельо Вардунски пред общинските съветници

Зам. кметът на Камено Димитър Петров поема функциите на временно изпълнявщ длъжността кмет на общината до провеждане на местните избори през октомври. Кметът Жельо Вардунски илиза в задължителен отпуск, тъй като на вота за местна власт той ще бъде кандидат за втори мандат. Временни кметове ще имат и селата Кръстина, Винарско, Трояново, Свобода, Русокастро, Константиново, Полски извор, Тръстиково и Черни връх. Те ще заемат длъжностите до полагане на клетва на новоизбраните кметове. Имената им бяха одобрени на днешната сесия на местния парламент в Камено.

Заседанието, което беше последно за мандат 2011-2015-та година, не беше уважено от номинирания за кмет от БСП Цветомир Петров. Той 4 години беше общински съветник, но днес не се появи в залата, за което не беше изтъкнал никаква уважителна причина. А самата сесия беше важна за жителите на общината, тъй като на нея бяха приети отчета за касовото изпълнение на бюджета, капиталова програма, извънбюджетните сметки и фондове към 30 юни 2019г. на Камено, както и бяха направени вътрешнокомпенсирани промени в бюджета и разчета за финансиране на капиталовите разходи за 2019г. Кметът Жельо Вардунски подчерта, че през следващата година ще има промени в приходната част на бюджета и посочи някои от обстоятелствата, с които трябва да бъде съобразен. Едно от тях е, че години наред Камено е получавала вноски от „ЛУКойл Нефтохим“, след като предходният кмет Димитър Которов е завел дело срещу тях за неплащане на такса смет. Тази година обаче е последната, през която общината полечава тези средства. Ще бъде увеличена и работната заплата, което ще направи разходите повече с около 14 хиляди лева на месец.

В края на сесията председателят на Общинския съвет Радослав Балтаджиев поздрави общинсите съветници и ги покани за обща снимка.

Кметът Жельо Вардунски благодари за съвместната работа. „За мен беше чест да работим 4 години заедно“, каза той, обръщайки се към общинските съветници от всички политически сили.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Задържан за 2 кг. кокаин в Бургас

Богоявление 2020

НИКУЛДЕН 2019