Зам. кметът на Камено Димитър Петров поема функциите на временно изпълнявщ длъжността кмет на общината до провеждане на местните избори през октомври. Кметът Жельо Вардунски илиза в задължителен отпуск, тъй като на вота за местна власт той ще бъде кандидат за втори мандат. Временни кметове ще имат и селата Кръстина, Винарско, Трояново, Свобода, Русокастро, Константиново, Полски извор, Тръстиково и Черни връх. Те ще заемат длъжностите до полагане на клетва на новоизбраните кметове. Имената им бяха одобрени на днешната сесия на местния парламент в Камено.

Заседанието, което беше последно за мандат 2011-2015-та година, не беше уважено от номинирания за кмет от БСП Цветомир Петров. Той 4 години беше общински съветник, но днес не се появи в залата, за което не беше изтъкнал никаква уважителна причина. А самата сесия беше важна за жителите на общината, тъй като на нея бяха приети отчета за касовото изпълнение на бюджета, капиталова програма, извънбюджетните сметки и фондове към 30 юни 2019г. на Камено, както и бяха направени вътрешнокомпенсирани промени в бюджета и разчета за финансиране на капиталовите разходи за 2019г. Кметът Жельо Вардунски подчерта, че през следващата година ще има промени в приходната част на бюджета и посочи някои от обстоятелствата, с които трябва да бъде съобразен. Едно от тях е, че години наред Камено е получавала вноски от „ЛУКойл Нефтохим“, след като предходният кмет Димитър Которов е завел дело срещу тях за неплащане на такса смет. Тази година обаче е последната, през която общината полечава тези средства. Ще бъде увеличена и работната заплата, което ще направи разходите повече с около 14 хиляди лева на месец.

В края на сесията председателят на Общинския съвет Радослав Балтаджиев поздрави общинсите съветници и ги покани за обща снимка.

Кметът Жельо Вардунски благодари за съвместната работа. „За мен беше чест да работим 4 години заедно“, каза той, обръщайки се към общинските съветници от всички политически сили.