33-годишният Слави Б. от бургаския ж.к. „Меден рудник“ е карал леката кола „Мерцедес“, която тази нощ беше запалена между блоковете 7 и 58 в ж.к. „Изгрев“. Жителите на района днес се учудваха защо собственикът не се е появил нито по време на пожара, нито днес, за да види щетите по автомобила си. Хората твърдят, че той е непознат за тях, автомобилът едва от няколко дни се мркал в района.

„Снощи чух пукане, след което последва буквално взирв. Когато станах, видях първо отблясъци от огромни пламъци в стъклата. След което разбрах, че гори тази кола. Пожарникарите и полицаите дойдоха много бързо. Те самите питаха кой е собственикът, но той така и не се появи. Добре, че пожарникарите реагираха бързо, за да няма щети по останалите коли“, каза жител на блок 7.

Припомняме, че лекият автомобил „Мерцедес S 420 CDI“, с бургаска регистрация, ползван от 33-годишния бургазлия, горя тази нощ в района на бл. 7 и 58 в ж.к. „Изгрев“. Сигналът за пожара е получен в 1 часа след полунощ в Пето РУП-Бургас.

Огънят е потушен от един противопожарен екип. От инцидента автомобилът обгорял в предната си част - изгоряло е предното стъкло, таблото, капака на двигателя, калниците, предните гуми, броня и много части по двигателя на автомобила.

При извършения оглед е констатирано, че пожарът е предизвикан от лесно запалима течност, полята в областта на предното стъкло, чистачките и капака на двигателя.