Общинският съвет в Бургас отхвърли предложеното за жребий при отдаването на преместваеми обекти в града. То бе направено от Георги Дражев, но срещна силен отпор от целия местен парламент. Той пък в замяна обвини повсеместно колегите си в корупция.

„Ние сме длъжни обектите в Бургас да носят максимално добри доходи за нашите съграждани. Жребият е справедлив начин за отдаване на обекти“, заяви той.

От ГЕРБ контрираха и обявиха, че жребий за отдаване на обектите е незаконен и лесно ще бъде оборен в съда. Според Бойчо Георгиев така съставено предложението противоечи на закона.“Параграф 3 от преходните и заключителни разпоредби гласи прилагането на на наредбата се възлага на кмета, главния архитект и териториалните директорите, а не на комисията. Т.е. комисията няма право да определя победителите. Предложението на г-н Дражев, ако бъде прието, ще създаде предпоставки за обжалване на всяко едно решение в съда”, каза от трибуната на Общинския съвет в Бургас Бойчо Георгиев. Необходимо е да се направи изцяло нова наредба, подчерта Георгиев. Но посочи, че тя трябва да се изготви от следващия общински съвет.