Двама британски туристи починаха от легионерска болест, след като са били на почивка в България, съобщи в. Mirror. Двама други британци, отседнали в същия тризвезден хотел в Слънчев бряг, също са се заразили, но се възстановяват от болестта. 75-годишният Брайън Тейлър е втората жертва на инфекцията. Той е бил в Слънчев бряг за седмица. Заминал е на 10 юни.

Според семейството му преди почивката в България е бил в много добра форма. Но след като се е върнал у дома в Хъдърсфийлд, се е оплакал от грипоподобни симптоми.

На 21 юни е приет по спешност за лечение в болница, където е починал на 17 юли. Първата жертва на легионераската болест е 43-годишният Джон Коуан от Хамилтън, Ланаркшир. Той се разболял, докато е бил в България и е починал на 19 юни от септичен шок седмица след завръщането си у дома.

Говорител на туристическата фирма Jet2Holidays, от чиийто услуги са се възползвали починалите, заяви: "За съжаление ние потвърждаваме, че двама клиенти починаха. Двама независими специалисти взеха проби от хотела и акредитирана лаборатория проведе тестовете за заразяване. Резултатите бяха отрицателни, но ние преместихме всичките си клиенти в други хотели".