За поредна година Бургас и яхтклуб „Черноморец Бургас” са домакини на Държавното първенство в най- масовия ветроходен клас в България – „Оптимист”. Състезанието се провежда с изключителното съдействие на Община Бургас и Пристанище Бургас ЕАД и организатора на проявата Българска федерация по ветроходство. Бургаското море ще бъде изпълнено с бели платна от 22 август до 25 август 2019 г. Състезателното разстояние ще бъде по утвърдения вече световен стандарт за клас Оптимист- дистанция IODA и ще бъде разположено в Бургаския залив - пред Мостика и плажа на града.

Очакват се състезатели от всички клубове в страната, развиващи детско ветроходство! В първия ден ще бъде проведено и отборното съревнование - Тийм рейсинг Оптимист!

Съдийският екип е съставен от представители на всички ветроходни центрове - Главен съдия е Никола Александров – РВСК София, Жури на вода - Валентин Николов- РВСК Бургас, Пламен Георгиев- РВСК Варна, Владимир Геров- РВСК София.

Домакините от Яхтклуб “Черноморец Бургас” са подготвили приятни изненади за състезатели и зрители - проявата ще може да се наблюдава от Мостика и Бургаския плаж.