18-годишни момче и момиче са пострадалите при катастрофата с мотор, за която БургасИНФО по-рано съобщи. Инцидентът стана около 19:40ч. тази вечер на възловото кръстовище межу бул. „Янко Комитов” и ул. „Лазар Маджаров”.

Младежът от мотора беше с окървавена глава и откаран с линейка към УМБАЛ Бургас. По информация на БургасИНФО в момента приключват изследванията му в Противошоковата зала на Спешно отделение и ще бъде хоспитализиран. Той има рана на шията, но няма опасност за живота му. Неговата спътничка е с наранявания на носа, като също състоянието й не е животозастрашаващо.

Двамата пострадаха при удар с лек автомобил и състоянието им изглеждаше наистина тежко, след като и младежът, и момичето бяха проснати на асфалта. Случайни минувачи веднага се притекоха на помощ, като една от жените действаше като опитен медик – веднага псотави хавлия под главата на младежа, от която се стичаше кръв, така че едновременно да притисне кръвоносните съдове, но и да го стабилизира в неподвижно състояние, докато дойде линейката.

Катастрофата показа, че хората имат големи сърца и могат да се пртичат на помощ в случай на нужда.