Скейт паркът в бургаския ж.к. „Изгрев” днес е арена на най-добрите скейтъри, които мерят сили в петото издание на Burgas Skate Open . Сред участниците е и 10-годишният Росен Димитров от Добрич, който е републикански шампион по каране на скейтборд за 2018г.

„Карам вече шест години. Много харесвам този спорт, животът ми е на площадката”, заяви малкият Росен пред БургасИНФО. Той е родом от Добрич, а по състезанията неотлъчно до него е майка му – усмихнатата Снежина.

„Росен тренира всеки ден. Скейт паркът в ж.к. „Изгрев” ни харесва, идвали сме и друг път. Той е малко по-различен от този в Добрич, затова сме тук по-рано, за да се подготви”, каза Снежина.
10-годишният Росен е част от отбора от своя град.

13-годишният Алекс от Бургас и 15-годишният Иван от Пловдив също ще мерят сили с най-добрите.





Иван със зелената дъска

„В края на годината ще станат 3 години, откакто карам скейтборд. В Бургас съм специално за състезанието”, заяви Иван, който загряваше преди надпреварата.

Бургазлийката Любов наблюдаваше тренировката с интерес. Младата дама се подготвя за участие в Burgas Skate Open догодина.

В Burgas Skate Open участват състезатели от Колумбия, Израел, Русия, Румъния, Украйна, Беларус, Португалия и домакина България. Те се борят за внушителен награден фонд.

Причините Бургас за поредна година да е домакин на най-голямото събитие у нас в света на скейтбординга са две. Едната е, че скейт парк "Изгрев" няма аналог в България, а втората - неустоимият летен чар на нашия град.

За комфорта на публиката, в дните на състезанието около скейт парка ще има много музика и зони с храна и напитки. Събитието се организира от "Амнезия скейтшоп", с подкрепата на Община Бургас.



Финалът е утре.