За пръв път стрелях с него. Искам да се извиня на човека. Съжалявам, бях застрашен от човека с нож. Това каза пред съда 18-годишният Николай Трингов, който на 13-ти август вилня в центъра на Бургас. Срещу Николай са повдигнати обвинения, че е насочил пистолет срещу двама души на ул. „Раковска” и им се заканил с думите: „Ще ви изтрепя като мишки“, а на ул.“Копривщица“ вдигнал пистолет срещу друг човек и му казал: „Искаш ли да те гръмна, искаш ли да те гръмна”. Случаят нашумя, след като Николай и още няколко младежи бяха прибрани от полицията на оживено кръстовище в Бургас. Всички са на възраст от 14 до 19 години. Младежите се държали агресивно, а след като с камък счупили стъклото на къща, сосбственикът ги последвал и така се стигнало до конфликта.

„Налице са всички законни основания за задържане под стража. Съществува реална, а не предполагаема опасност да извърши ново престъпление. Проявената упоритост в престъпленията и фактът, че се опитал да скрие пистолета като го е дал на друг свидетел дава основание да се счита,че в случая става въпрос за траен престъпен уклон”, заяви прокурорът.

„Няма никакви криминални и противообществени прояви. Той е признал вината се, изразил е съжаление и се е извинил”, каза адвокатът на момчето, който призова за по-лека мярка за неотклонение.

„Въпреки широкото медийно отразяване считам,че съдът трябва да е обективен и да спазва буквата на закона”, заяви защитникът на Николай.