Красота: В „Зоо Бургас” живеят 29 вида пауни

img
Зоо Бургас

Зоопаркът в кв. „Черно море” разполага с впечатляваща колекция от пауни.

„Колекцията с пауни е събирана над 20 години от Южна, Северна Америка, Индонезия. 29 вида пауни, общо около 340 птици от двете страни, след входа има секция с малки паунчета”, заяви пред БНР Бургас собственикът на зоопарка Кръстьо Дъбов.

Зоопаркът има и други интересни обитатели.

"Почти всяка година има бебе от бялото кенгуру Снежанка, в момента имаме седем кенгура, направили сме обстановка много близка до реалната, имат камъни, имат дървета, заслончета, растителност и се крият на сянка. Белите вълци, женската и мъжкият, лятото винаги свалят  килограми. Нутриите –щом посетителите им погледнат клетката може да си помислят, че растителността не е чистена, виждат, че са изникнали тикви, но нарочно е така, животинките не ги закачат докато са само на листа и стъбла, а чакат да  се оформи зеленчука, за да  гризкат от него, хабитатът им е естествен, направен с бали слама, с тръстика", заявява Дъбов.

Има и естествено езеро, без циментови основи, на чиста земя, там са и щъркелите, пристигнали от природозащитни организации или долетели сами, някои са с трайни увреждания. От страната зад езерото  постепенно се променя пространството.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Цанко Цанков се бори за рекорд - преплуване на Бургаския залив

БАЛОВЕ 2019

Мащабно издирване, 2-годишно дете изчезна в Равнец