Добри новини за бебе Алекс от Равда: Животоспасяващата му трансплантация е извършена в Хамбург, донор е баща му

img

Животоспасяващата трансплантация на черен дроб на бебето Александър-Робърт е извършена на 13-ти август в Хамбург, съобщи bTV. Донор е неговият баща. Припомняме, че малкото момченце от Равда успя да обедини хиляди хора, неговото здраве се превърна в кауза на много инициативи в Бургас.

10 часа са продължили двете операции, които са извършени паралелно. Лекарите са доволни как Алекс е приел черния дроб. Казаха ми, че е минало като по учебник, разказа в телефонно включване за предаването „Тази сутрин” майката на бебето Роксана Ангелова.

Бащата – Божидар Ангелов, също се възстановява след чернодробната операция.Сумата за лечението – 500 хил. лв., беше събрана в дарителска кампания у нас само за две седмици.

Не очаквах, че има толкова много добри хора, изключително сме им благодарни, обяви и от Хамбург Роксана Ангелова. Тя уточни, че Алекс вече не е жълт, а бял като снежинка и вчера се е усмихнал за първи път.

Семейството ще се завърне в България след 1-2 месеца, дотогава лекарите в Хамбург ще  наблюдават как бебето приема новия черен дроб.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

НИКУЛДЕН 2019

Пламнал автобус край с.Маринка

Мъж скочи от 5-ти етаж на УМБАЛ Бургас