Уникални емоции на Острова край Бургас: Малката Анастасия празнува двойно, а помните ли сладкото бебе-кръстница на кораба „Анастасия“? (|СНИМКИ и ВИДЕО)

img

Уникални емоции завладяха днес остров Света Анастасия край Бургас, който отбелязва своя празник за шеста поредна година. Стотици туристи дойдоха да празнуват заедно с много настроение и усмивки. За семейството на малката Анастасия радостта е особена, тъй като дъщеричката им, която е на 1,5 години, получи своето кръщене. Родителите й са запазили специално днешната дата за този важен момент. Така малката Анастасия пристигна с кораба „Анастасия“ на остров Света Анастасия и раздваше чаровните си усмивки на всички, които й се радваха.

С корабчето пристигна и неговата кръстница. Помните ли сладкото бебе, което тя беше, когато общинският кораб потегли към Острова? Днес Анастасия Танева вече е очарователна малка дама и носеше със себе си рисунка на море с кораб „Анастасия“.

На „Света Анастасия“ днес пристигнаха и много дами, носещи името Мария от цялата страна. Те избраха точно тук да отпразнуват имения си ден на Голяма Богородица. Сред тях беше и Мария от Перник, която специално за празника си е дошла в Бургас.

Всички гости бяха посрешнати с пита, лимонада, риба и вино.

Въпреки, че светицата-патрон на късчето земя в морето се почита на 22 декември, празникът на единственото обитаемо островче по българското Черноморие се чества на Успение на Пресвета Богородица - 15 август.

Днес е осигурен контролиран достъп до фара на острова, откъдето може да се насладите на неповторима гледка към Бургас и залива.

В 11:30 часа ще бъде отслужен водосвет по случай празника на Голяма Богородица, а в 11:45 часа ще се състои традиционното островно хоро с ансамбъл "Странджа".

По обяд край шатрите на плажа може да опитате прясно изпечени миди на тенекия, току-що извадени от естествената островна ферма. След това ще се изявят поетите от бургаската писателска общност в "Часът на поета".

В 17:30 часа най-малките посетители ще могат да се впуснат в приключение заедно с "Щурата лаборатория" и експерименти с въздух, огън, вятър и вода. Специален екип от специалисти ще запознава децата с историята на остров Света Анастасия чрез щури експерименти и игри.

Празничният ден ще завърши с концертния спектакъл "Уестсайдска история - любовта на Мария и Тони", с участието на Орлин Горанов, Орлин Павлов и Еделина Кънева. Началото е в 21:00 часа.

1 коментар

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

1 Коментар

  •  
    irend vasiieva 2010
    2019-08-15 11:44:36

    остров Болшевик политически затворници свети Власт ..........

Най-новото

Актуални теми

Богоявление 2020

НИКУЛДЕН 2019

Пламнал автобус край с.Маринка