Кражбата на 500 лева от кутията за дарения в помощ на малката Цвети възмути бургазлии. За гнусното деяние бе задържана 49-годишна жена, която си признала всичко. Крадлата, която била приятелка на нощната охрана, е хваната, след като собственикът на клуб „Сакса бийч”, където била кутията, видял, че парите подозрително започнали да намаляват.

„Приятели сме с родителите на Цвети. Баща й Владо е диджей и е бил гост в нашето заведение няколко пъти. Знаем за здравословните проблемите, които Цвети има и решихме да сме съпричастни, като поставим кутия в клуба, за да се събират средства за лечението на детето. Искахме да направим една-две инициативи и в края на сезона да им предадем събраната сума. Но миналият месец - около 28-ми - 29-ти юли ни направи впечатление, че кутията започва да се изпразва, а не да се пълни, а преди това доста хора даваха дарения, ние самите също. Визуално в нея имаше 500-600 лева, а накрая останаха няколко банкноти, което е абсурдно”, заяви собственикът на заведението Кристиян Киров пред БургасИНФО.

Той е накарал управителките да прегледат записите един месец назад, откакто кутията е сложена. От видяното Киров искрено се разгневил.

„От записите видяхме, че пазачът, който е на смяна вечер, когато ние не работим, идва с негова приятелка и тя всяка вечер системно си дърпа банкноти от кутията на детенцето. Ядосах се, обадих се в Пето районно управление, дадохме показания, предадохме записите и я задържаха. Доколкото зная тя си е признала, че е откраднала около 500 лева. Сумата е възстановена”, заяви Киров. Той допълни, че сумата не е възстановена от жената, а по друг начин.

„Ако сервитьор или барман беше откраднал от заведението, щяхме да го преживеем, но да крадеш от болно дете – това не го разбирам. След инцидента охранителят е освободен, а заплатата му отиде в кутията, ние също дадохме пари. Тази вечер имаме събитие в клуба и призоваваме повече посетители да дарят пари, ако не - ние ще добавим, и остатъкът от сумата, необходим на родителите, е събрана”, заяви Киров.

Малката Цвети страда от детска церебрална парализа - спастична диплегия - мозъкът й не може да контролира добре движенията и мускулите. Единственото трайно решение за премахване на спастичноста е сложна хирургична намеса в САЩ на стойност 75 000 щатски долара ( 127 000 лева).