„Знаем, че са се сблъскали глава в глава с негов приятел. Този, който отговаря за пързалката е пуснал младежа по-рано, отколкото трябва. След това човекът е казал, че момчето се е пуснало само. Тук ни обясниха, че нашият син е паднал от 2 метра височина, но това не е така. Децата казват, че не е падал. Спасителят, който е бил там го е изнесъл и може той да го е увредил", разказаха пред Нова тв родителите на момчето, което вчера почина след трагичен инцидент на аквапарка в Приморско.

„Младежите бяха на почивка. След инцидента никой не ни се обади. Държахме връзка само с приятелите му. Дори от болницата никой не ни потърси. Опитахме се да се свържем с болничното заведение по телефона, посочен в интернет, но никой не отговори”, добавиха още те пред Нова тв.

18-годишният тийнейджър се е ударил в друго момче, докато се спуска по пързалка тип „цунами”, която е една от най-екстремните.

Припомняме, че двете момчета веднага са транспортирани в Спешното отделение на УМБАЛ-Бургас. Пред БургасИНФО свидетели казаха, че лекарите са се борили един час за живота на младежа, но без успех. Другото момче е било прегледано и освободено за домашно лечение.

Загиналият младеж е Станислав Г. от старозагорското село Кирилово, което е ученик на в Стара Загора и догодина е трябвало да бъде абитуриент.