Атрактивен Street food старт в Бургас: Александър най-бърз в яденето, пожарникарят-мастършеф Станислав Райчев с тайни за хрупкава риба

img

Атрактивен Street food старт събра любители на кулинарията в Бургас, които наблюдаваха с интерес демонстрациите на мастършефовете Станислав Райчев, Карина Попова и Десислава Кирова от „Тортичка“. Те бяха част от първия ден на Street food & Art Festival "Кино и храна", който започна вчера следобед край Морска гара и ще продължи до неделя. Райчев е любимият мастършеф на Бургас, тъй като той е от морския град и е пожарникар по професия. Той представи как се приготвя хрупкава риба със сос Тартар, намачкан грах и картофен чипс. Събралата се публика с любопитство научи, че панираната с оризово брашно риба се поставя в мазнинаната бавно, за да не потъне и че при изваждането й температурата вътре трябва да е 72 градуса. Това гарантира хрупкава коричка и сготвена риба.

Хората с усмивки и много емоции подкрепяха тримата смелчаци, които взеха участие в Street food многой. Драго, Александър и Виктор трябваше да изядат определено количество „улична храна“ възможно най-бързо. Те с ентусиазъм започнаха да поглъщат предоставените им бургер, наденичка и бира. Въпреки, че през цялото време Виктор беше с лека преднина, победител с последните хапки и глътки стана Александър. „Добре сме и е вкусно“, казаха и тримата участници след финала.

Street food & Art Festival "Кино и храна" обединява кулинария, лятно кино, музика, литература, театър - в напълно автентична градска среда.

Специално подбрани ресторанти и кухни на колела от цялата страна са в Бургас, за да приготвят прясна и вкусна храна във всеки от фестивалните дни. Кулинарни демонстрации разкриват тайните на азиатската, ориенталската, испанската и мексиканската кухня.

Всяка фестивална вечер завършва с лятно кино и DJ партита. Музикалната акустична програма е поверена на Митко Таралежков, Tapi Band (Индия), Филип Аврамов, Le Push, Del Padre, Baila Conmigo (Венецуела).

А в последния фестивален ден, за първи път в България ще се проведат и първите European Street Food Awards /Европейски стрийт фууд награди/ за България. Състезание, чийто победител ще представи страната ни на Големия финал на международните награди в Малмьо (Швеция) в края на септември.

Журито, на което се пада честта да избере българския шампион, е в състав шеф Андре Токев, Васил Якимов, най-добър млад готвач на България за 2018 г и Луис Монтеро, кулинарен специалист и консултант.

Фестивалът е с вход свободен, а на 9 и 10 август 2019 достъпът ще е безплатен само за притежатели на билети за SPICE Music Festival.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

НИКУЛДЕН 2019

Пламнал автобус край с.Маринка

Мъж скочи от 5-ти етаж на УМБАЛ Бургас