Съдия Гемеджиев е първият от Районен съд в Бургас, който гледа мярка за неотклонение в УМБАЛ-Бургас, до болничното легло на задържания за телефонна измама Тодор Дражев. Както БургасИНФО вече съобщи, обвиненият е в Хирургичното отделение и е един от петимата арестувани за измамата, при които е пострадала възрастна жена.

Вчера братята Красимир Илиев и Илиян Илиев от Ветово, сочени за архитекти на измамата, бяха оставени в ареста, а мулетата Васил Тодоров и Бончо Недев са под домашен арест с електронни гривни.

Днес Тодор поиска да не се връща в ареста. „Досега не съм извършвал престъпление, цяло Долно Езерево ме знае с добро. Ако не мога да направя добро, няма да направя зло. Просто се подлъгах от Николай - по телефона той ми се представяше така. Каза ми, че става въпрос за негови роднини от Бургас. Не искам да бъда под стража, искам домашен арест“, каза от болничното легло 48-годишният Тодор.

Той бил с влошено здравословно състояние, през годините страдал от туберкулоза, плеврит, разширени вени. Адвокатът му също настоя за по-лека мярка.

Прокуратурата иска задържане под стража.

Според обвинението Тодор и Бончо са били съучастници и помагачи на братя Илиеви. Те са хванали такси, което да ги закара до Равнец и да ги върне. Така улеснили братя Илиеви. Трябвало да отидат при жена, на име Жечка, която да има даде 2000 лева. Жената е била подведена, че тези пари ще бъдат застраховани, за да не стигнат до измамници. С Бончо трябвало да вземат парите и да се върнат в Бургас.

Съдия Гемеджиев определи за Тодор мярка за неотклонение домашен арест, като тя ще бъде с електронна гривна.