Уникална тръпка на плаж „Перла”: Плувецът Цанко Цанков е на километър от рекорда, близките му го чакат

img

Близките на плувеца Цанко Цанков вече тръпнат в очакване на пристигането му на плаж „Перла”.„Ще издържи, сигурна съм”, каза майка му Кармен Цанкова, която се гордее със силата на духа на сина си. Тук е и приятелката на 31-годишния бургазлия – Надежда, която също е уверена, че Цанко ще стъпи на брега, постигнал мечтата си.

„Щом е стигнал дотук, няма да се откаже”, каза тя.

На „Перла” са в момента и зам.-кметът на Бургас Красимир Стойчев и началникът на Отдел „Спорт” Веселина Деведжиева, както и представители на Община Приморско. Кметът на Бургас Димитър Николов също следи чрез постоянна телефонна връзка какво е състоянието на Цанко и какво разстояние му остава до брега.

„Това е истински подвиг, гордеем се, че Цанко е представител на бургаското плуване, тъй като е започнал спортната си кариера от нашия град”, каза Красимир Стойчев.

По последни данни катерът „Надежда”, който съпровождаше Цанко, вече е пристигнал на Маслен нос. Плувецът се вижда от брега, а с него продължава да е лодката, на която са треньорът му и медицински екип. След 14 часа плуване, той вече е силно изтощен, но не се отказва и е на разстояние около 1,5 км. от брега.

Припомняме, че предизвикателството, което Цанко Цанков предприе, е историческо и той може да стане първият човек, преплувал целия Бургаски залив. Разстоянието е 44,7км. и е от нос Емине до Маслен нос. След като пристигне на Маслен нос, Цанков ще бъде официално посрещнат на плаж „Перла”, край Приморско, което се очаква да се случи след 21ч.

Тема в развитие: Цанко Цанков се бори за рекорд - преплуване на Бургаския залив

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас

Битката на Жана за 11 годишния Борислав